Finstämd recension för Trio Nova efter senaste konserten i Nyköping

Finstämd recension för Trio Nova efter senaste konserten i Nyköping

 

 

Så här skrev Södermanlands nyheter om Trio Novas konsert den 13 april:

 ”Det fanns både tröst och styrka att hämta under konserten i går på Stjärnholms slott. Fullsatt var det och lite trångt men alla fick plats, och salen är som gjord för kammarmusik,

Det riktigt himmelska samspelet fick vi höra i ofullbordad musik av den lika himmelske Schubert: ett fristående adagio D879 som fått namnet Notturno. Tio minuter av paus från världen och upphöjd skönhet i Ess-dur. Tack för det!

Efter paus gällde det för alla tre att bredda sitt register av uttryck, från det slanka och sångbara till det dramatiska, ungefär som när tre skådespelare i sju scener spelar helt olika roller.

För så fungerade Johan Ulléns tango-svit ”Dödssynderna”. Han är själv pianist och har gett mycket tacksamt, rytmiskt och melodiskt, åt klaviaturet. Och det passade Terés Löf perfekt att ta ut svängarna, från det som lät som bastrummeslag och de snärtiga upprullningarna i vänsterhanden på upptakterna till de mer ackompanjerande rollerna.

Stråkmusikerna fick minsann också visa allt deras instrument förmår, från det förföriska växelspelet till gnissel i maskineriet och vredesutbrott.

Jag tror att hans komposition kan bli en klassiker som man gärna hör mer än en gång.”

Läs hela recensionen http://www.sn.se/kulturnoje/musik/1.2276785