Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Duo Nova: Bx3

2013/11/16 @ 15:00 - 17:00

Konsert med Duo Nova 16 n0v kl 15 i Tångaskolans aula, Falkenberg                                                                                                    

                                                                                                           ”Bx3”

Johannes Brahms
(1833 – 1897)
Scherzo ur ”F-A-E-sonaten”
Béla Bartók
(1881 – 1945)
Violinsonat nr. 2 i C-dur, Sz 76, BB 85
– Molto moderato
– Allegretto
 –    P  A  U  S    – 
Ludwig van Beethoven
(1770 – 1827)
Violinsonat nr 9 ”Kreutzer”, op 47
– Adagio sostenuto – Presto
– Andante con Variazioni I-IV
– Finale. Presto

__   __   __   __   __   __  __   __   __   __

 

Duo Nova
Terés och Klara lärde känna varandra när de bägge studerade på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 1997. 2001 utsågs de av Sveriges Kammarmusikförbund till ”Ung och lovande” och har sedan dess konserterat flitigt tillsammans. De är idag, utan tvekan, två av de främsta kammarmusikerna i sin generation. Bägge har etablerat sig på den svenska musikscenen med många uppdrag men återvänder gärna till sitt duospel då tillfälle ges. 

Klara Hellgren
Klara började spela violin vid sex års ålder. Hon avslutade sina studier vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med solistdiplom 2001. I samband med det blev hon tilldelad Kungliga Musikaliska Akademiens belöningsjetong. Hon har också studerat vid Musikhögskolan i Göteborg och på Royal College of Music i London.

Kungliga Musikaliska Akademien har tilldelat Klara ett antal generösa stipendier som gjorde hennes studier utomlands möjliga. Sin solistdebut gjorde Klara 2001 tillsammans med Kungliga Filharmoniska Orkestern och framförde då Sibelius violinkonsert.

Som violinist är Klara verksam inom flera musikaliska sammanhang, både som konsertmästare, solist och kammarmusiker.  Våren 2014 kommer hon att framföra hon Nielsens violinkonsert med Uppsala Kammarorkester. Hon finns representerad på en mängd inspelningar gjorda av Sveriges Radios P2.

Klara är sedan 2004 anställd hos Uppsala Kammarsolister och som konsertmästare i Uppsala kammarorkester. Dessförinnan har hon varit konsertmästare både hos GöteborgsSymfonikerna och hos Folkoperan.

Klara spelar på en violin byggd av Antonio Gragnani 1773, vänligen utlånad av Järnåkerfonden.

Terés Löf
Terés är en av Sveriges mest etablerade pianosolister. Hon gjorde 2001 sin debut med Kungliga Filharmonikerna i Brahms första pianokonsert. Det var hennes diplomkonsert från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och hon erhöll samtidigt skolans belöningsjetong. Bland hennes lärare kan nämnas Eva Wijk, Esther Bodin Karpe och Staffan Scheja.

Sedan dess har Terés arbetat som frilansande pianist och syns ofta både som solist och i kammarmusiksammanhang. Hon har medverkat vid en rad olika festivaler, som Musik vid Siljan, Gotlands kammarmusikfestival, Sandvikens kammarmusikdagar och våren 2002 var hon en av tre finalister i Musikaliska Akademiens tävling ”Solistpriset”.

Terés har spelats in ett flertal gånger av Sveriges Radio och tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester var hon solist i Gershwins pianokonsert i F-dur, en konsert som även sändes som Veckans konsert i Sveriges Television. Våren 2005 utkom hon med en cd på Caprice Records med musik av Mozart och året efter var hon en av solisterna i Poulencs dubbelkonsert tillsammans med pianisten och kompositören Johan Ullén och Radiosymfonikerna.

Terés har under åren gjort en rad kritikerrosade solokonserter bland annat Schumanns pianokonsert med Dalasinfoniettan, Beethovens ”Kejsarkonsert” tillsammans med Svenska Kammarorkestern, Brahms andra pianokonsert i Uppsala Konserthus och i Mozarts c-moll- konsert tillsammans med Västerås Sinfonietta.

 

Detaljer

Datum:
2013/11/16
Tid:
15:00 - 17:00
Evenemang Kategori:

Plats

Falkenberg

Arrangör

Falkenbergs Kammarmusikförening