Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Strindberg och Beethovengubbarna

2012/11/07 @ 19:00 - 21:00

Strindberg älskade musik. I många pjäser använder han sig medvetet av musik, ofta nyskapande. Flera av hans vänner var musiker, som tonsättaren Tor Aulin och brodern Axel. Nästan varje vecka samlade Strindberg ”Beethovengubbarna” i hemmet på Drottninggatan. De drack punsch och löste livsgåtorna, men framförallt spelade de stråkkvartett så takkronan gungade.

Uppsala Kammarsolister älskar Beethoven, och har längtat efter att få spela mer av hans stråkkvartetter. Och eftersom det i år är 100 år sedan Strindberg dog, har Uppsala Kammarsolister och Ulrika Knutson skapat ett program där kåseri om August Strindberg varvas med musik av Ludwig van Beethoven.

Ulrika Knutson är känd från en mängd olika sammanhang som journalist, författare, programledare, litteraturvetare och krönikör. Hon har tidigare samarbetat med Uppsala Kammarsolister i programmet Ryska Smällar. Uppsala Kammarsolister, en av landets främsta stråkensembler, intar en särställning i Sveriges musikliv. Ensemblen har en omfattande verksamhet och samarbetar ofta med intressanta och välrenommerade musiker. De har även arbetat med till exempel skådespelare och mimare. Ensemblens medlemmar verkar också som konsertmästare respektive stämledare i Uppsala Kammarorkester. Nils-Erik Sparf, violin, Klara Hellgren, violin, Bernt Lysell, violin, Susanne Magnusson, viola, Erik Wahlgren, cello

STOCKHOLM SINFONIETTA PRESENTERAR ”Strindberg och Beethovengubbarna”
Uppsala Kammarsolister & Ulrika Knutson, kåsör
Onsdag 7 nov kl 19.00
Ludwig van Beethoven. Stråkkvintett i C-dur op 29 ur Kvartett i a-moll op 132. Stråkkvartett i f-moll op 95
Biljetter via TICNET eller i Riddarhusets entré 1 timme innan konserten.

Detaljer

Datum:
2012/11/07
Tid:
19:00 - 21:00
Evenemang Kategori:

Plats

Strindberg och Beethovengubbarna
Riddarhuset
Stockholm, Sweden
+ Google Map

Arrangör

Stockholm Sinfonietta
View Arrangör Website