Duo Nova

Duo Nova

Klara Hellgren – violin
Terés Löf – piano

Stort och smått. Samtal. Uttryck. Konst. Musik. Tid. Föränderlighet. Förgänglighet. Vänskap.

Terés Löf, piano, och Klara Hellgren, violin, är etablerade i det svenska musiklivet, båda som framstående kammarmusiker och solister.

Klara Hellgren
Med sin innerliga ton har hon sedan sin solistdebut med Sibelius violinkonsert och Kungliga Filharmoniska Orkestern år 1999 etablerat sig som en av Sveriges mest spännande och efterfrågade kammarmusikerna i sin generation. Idag är hon drivande i flera solistiska och kammarmusikaliska projekt, både i Sverige och på internationella scener. Hon syns också ofta i uppdrag som konsertmästare i landets stora orkestrar.

Klara finns representerad på en mängd inspelningar gjorda av Sveriges Radios P2, SVT och på ett flertal CD-inspelningar.

Sedan 2004 är Klara anställd som violinist i den mycket renommerade stråkkvintetten ”Uppsala Kammarsolister”, en av Sveriges främsta ensembler. Förutom sin kammarmusikserie i Uppsala Konserthus och på Konstakademien i Stockholm turnérar ensemblen regelbundet, både i och utanför Sverige. Klara är också konsertmästare i Uppsala Kammarorkester.

Just nu är Klara aktuell med soloskivan J.S Bach – ”Dances of sorrows”.

Klara spelar på en violin byggd av Antonio Gragnani 1773, vänligen utlånad av Järnåkerfonden.

Terés Löf

Terés har med sin fenomenala teknik och sinne för detaljer en exceptionell förmåga att lyfta fram musikens alla dimensioner.

Debutkonserten ägde rum 2001 tillsammans med Kungliga Filharmonikerna då Terés gjorde ett bejublat framförande av Brahms pianokonsert nr 1. Samma år vann Terés en av tre finalplatser i Kungliga Musikaliska Akademiens ”Solistpriset” som ledde till att dörren på allvar öppnades till svensk och internationellt musikliv. Terés har allt sedan dess konserterat i mängder av olika sammanhang som solist och kammarmusiker, både i Sverige och utomlands, och gjort ett flertal inspelningar för radio och tv.

Under senaste året har Terés bland annat framträtt i SVTs ”Kontrapunkt”, varit gäst i ”Kulturstudion” med Ella Petersson och varit solist i Clara Schumanns pianokonsert tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester och Stockholms läns blåsarsymfoniker,